image

 

2014 förvärvade Magnentus Tullhuset 10 med tillhörande markyta i hörnet Gamla Rådstugugatan och Hospitalsgatan. På den då trista grusparkeringen planerades det för att bygga ett riktigt högt hus, det första ”höghuset” i Magnentus bestånd. Det blev till sist ett riktigt modernt kontorshus i 10 våningar på cirka 5.000 kvm med garage och källare. 

Det första byggmötet gick av stapeln den 22 mars 2016 och 1 april året därpå flyttade Länsförsäkringar in som första hyresgäst. Bygget följdes på nära håll då vårt egna huvudkontor ligger rakt över gatan och vi kunde konstatera att våning 2 till 10 byggdes med en våning i veckan. 

Magnentus Tower är certifierat enligt miljöbyggnad guld och var en av de första fastigheterna i Norrköping att tilldelas det.

För oss är det viktigt att skapa något mer än bara ett hus. Vi vill bidra med något extra, både till våra hyresgäster och till staden men dessutom försöka knyta an till historien.
På den tomt där Magnentus Tower nu står låg tidigare en möbelhandel som drevs av den tidens främsta möbelarkitekter och en framstående konstnär, Erik Chambert.
Tower fick därför en utmärkande blommönstrad fasad vilken är en nytolkning av Erik Chamberts mönster.
Arkitekten bakom huset är ÅWL Arkitekter som senare också flyttade in i takvåningen och nu har ett av Norrköpings snyggaste kontor. De största hyresgästerna i fastigheten är Länsförsäkringar Östgöta samt Sweco Sverige som har tre plan vardera.

0
0