image

Just nu pågår förberedelserna för Lärandegruppens inflytt i de nya lokalerna i Kv. Vett & Vapen 2, den moderna tillbyggnaden till gamla Stora Hotellet.
Lärandegruppen flyttar in på drygt 1.000 kvm, fördelat på två plan i glashuset, i mars 2020. Ett avtal som sträcker sig över fem år.


 - Lärande är inne i en stark tillväxtresa och nuvarande lokaler har blivit för små. Vårt huvudkontor har olika belastning i olika perioder, beroende på in- och utresande medarbetare och gäster och Magnentus är mycket lyhörda och kan erbjuda effektiva lösningar som möter våra behov. Vi ser verkligen fram emot dagen vi flyttar in, säger Ulrika Unell, Vd för Lärandegruppen i Sverige AB.

-Vi är oerhört glada att få Lärandegruppen som hyresgäst till oss. Det är ett spännande och stabilt företag, som har en långsiktig ägare och dessutom är en otroligt duktig entreprenör säger Magnus Malm, ensam grundare och ägare av Magnentus. Denna typ av hyresgäst är precis sådana vi önskar ha i våra fastigheter, och vi ser verkligen fram emot att få hälsa dem välkomna!


Om Lärandegruppen i Sverige AB

Lärandegruppen i Sverige AB med huvudkontor i Norrköping, är en av Sveriges största friskolekoncerner. Kärnan i gruppens verksamhet är att bedriva grundskola och gymnasium. I koncernen ingår Lärande i Sverige AB som driver Realgymnasiet och Erlaskolan, Lärande Partner i Östergötland AB, Magnetica Education och Cognita Fastigheter AB. Tillsammans vill vi vara stilbildare inom svensk skola. 

Inom koncernen har vi dag drygt 900 medarbetare och driver 25 verksamheter varav tre förskolor, sju grundskolor och 15 gymnasieskolor i Sverige, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Vårt gemensamma uppdrag är att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningar för att utvecklas under skoltiden och i framtiden.

Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra elever, medarbetare och partners.